Κομισιόν: Ορατή η συμφωνία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας την Τρίτη στο Στρασβούργο, απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα στην Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρίγα, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και την Παρασκευή. «Τα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου είναι ένας πιο ρεαλιστικός ορίζοντας», δήλώσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ.

Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί υπαρξης ειδικού σχεδίου για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιουνκέρ», δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του επικεφαλής της Κομισιόν, ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε ότι «η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», προσθέτοντας, ωστόσο ότι το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και προσέθεσε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, επί τη βάσει της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης». Οσον αφορά, τέλος, τα δημοσιεύματα περί «σχεδίου Γιουνκέρ», επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή