Στο στόχαστρο του «Ποταμιού» ο Αλ. Τσίπρας

Στο στόχαστρο του «Ποταμιού» ο Αλ. Τσίπρας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος χάριτος την οποία ατύπως είχε παραχωρήσει το «Ποτάμι» στον Αλ. Τσίπρα φαίνεται να έληξε χθες οριστικά. Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνεδρίασης της Κ.Ο. στην οποία σχεδόν το σύνολο των βουλευτών επισήμανε την ανάγκη το «Ποτάμι» να προσωποποιήσει πλέον στον Αλ. Τσίπρα την ευθύνη του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, πρόταση που βρήκε σύμφωνο και τον κ. Στ. Θεοδωράκη. Πόσο μάλλον όταν η αίσθηση που μετέφεραν στελέχη του «Ποταμιού» που έχουν ενημέρωση από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είναι η πιθανότητα, είτε λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης είτε και εξαιτίας της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να ομονοήσει για το τι επιδιώκει, να μην προκύψει τελικά συμφωνία και η χώρα να αντιμετωπίσει το φάσμα της στάσης πληρωμών.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που προτάχθηκε ως αναγκαία η σκλήρυνση της στάσης του «Ποταμιού» έναντι του κ. Τσίπρα. Εκτιμήθηκε ότι είναι πολιτικά αυτοκαταστροφικό για το κόμμα του κ. Θεοδωράκη να εξακολουθήσει το προσεχές διάστημα να θεωρείται δυνάμει κυβερνητικό αποκούμπι του πρωθυπουργού, πολύ περισσότερο όταν ο κ. Τσίπρας, όπως ελέχθη, μοιάζει ακόμη και σήμερα να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι το συμφέρον της χώρας προηγείται της αυτονόητης υποχρέωσής του να επιβληθεί στο ίδιο του το κόμμα.

Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του Γρ. Ψαριανού ο οποίος -με το γνωστό σκωπτικό του ύφος- τόνισε ότι «οι πολίτες δεν ψήφισαν τον Κατρούγκαλο, τον Μπαλτά, και την… Τασία, αλλά τον Τσίπρα στον οποίο οφείλει πλέον κάποιος να υπενθυμίσει ότι είναι πρωθυπουργός», ενώ ακόμη και ο συνήθως μετριοπαθής κ. Χ. Θεοχάρης τόνισε ότι «στο εξής είναι λάθος να τα βάζουμε με τους υπουργούς κι όχι με αυτόν που τους επέλεξε, καθώς η καταστροφή που έχει ήδη συντελεστεί, και αυτή που δυστυχώς μας απειλεί, έχει όνομα και επώνυμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή