«Κάποια πρόοδο» βλέπει η Λαγκάρντ

«Κάποια πρόοδο» βλέπει η Λαγκάρντ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας χθες στην Ουάσιγκτον, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι υπάρχει «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σημειώνοντας την ίδια στιγμή ότι «είναι σαφώς μια δύσκολη κατάσταση».

Κατά την ομιλία της στην επιτροπή του Μπρέτον Γουντς, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει μεν να λάβει υπόψη του την επιτυχία του προγράμματος και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά επίσης την αξιοπιστία των ελληνικών δεσμεύσεων για την ευρύτερη διεθνή κοινότητα. Το ΔΝΤ θα είναι σκληρό προς όλα τα μέλη του, είπε, ώστε να αντικρούσει τις επικρίσεις ότι είναι επιεικές με τις πλουσιότερες χώρες.

Σε ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, η ίδια τόνισε ότι η χώρα «έχει διεθνείς δεσμεύσεις, ανεξαρτήτως ποια είναι η ηγεσία της». Οπως εκτίμησε, «αν κάποια μέτρα δεν προσαρμόζονται με μια νέα πολιτική κατάσταση, καλώς. Αλλά με κάτι θα πρέπει να αντικατασταθούν». Οπως είπε, ο διεθνής οργανισμός «πάντα δείχνει ευελιξία στα δανειακά του προγράμματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή