ΠΑΣΟΚ: Χωρίς σχέδιο κινείται η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Χωρίς σχέδιο κινείται η κυβέρνηση

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «θλιβερή ομολογία ανυπαρξίας συγκεκριμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και την απασχόληση» αντιμετωπίζουν στη Χαρ. Τρικούπη την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας επιχείρησε, κατά την προχθεσινή ομιλία του, να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους εταίρους. Τον κατηγορούν για «γενικολογίες και τετριμμένα ευχολόγια», ενώ η οικονομία βρίσκεται σε καθίζηση. Οπως λένε, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έχει οδηγήσει «σε ύφεση, κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και δραματική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να αναφερθεί σε όλες αυτές τις πτυχές της πραγματικότητας ούτε όμως και στον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και, κατ’ επέκταση, να επέλθει η οικονομική ανάκαμψη. Και απευθύνουν πρόσκληση στον κ. Τσίπρα «να συνειδητοποιήσει ότι η περίοδος των εύκολων και ανέξοδων αφορισμών τελείωσε».

Από τη Χαρ. Τρικούπη εξαπολύουν σφοδρότατη επίθεση και εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο κατηγορούν ότι λέει ψέματα για μια σειρά ζητήματα. «Μετά από πίεση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «ψέλλισε ότι θα δώσει τελικά στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και την παράταση του προγράμματος, που η κυβέρνηση αποκρύπτει τόσο καιρό από την ελληνική Βουλή και τους πολίτες». Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν ότι «ο διαρκώς ψευδόμενος υπουργός Οικονομικών» θα πρέπει να θυμάται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προς τον κ. Βαρουφάκη «από τις 6 Μαρτίου 2015 αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που αφορούν τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Επισημαίνουν ότι, τότε, ο κ. Βαρουφάκης απέφυγε να απαντήσει, κάτι που οδήγησε τον κ. Βενιζέλο στο να μετατρέψει την αίτησή του σε επερώτηση προς τον πρωθυπουργό, που και αυτός με τη σειρά του αρνείται να δώσει απάντηση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή