Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή πήρε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, όπου επρόκειτο να γίνει ακρόαση των κ. Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη, προκειμένου να συζητηθεί και να εγκριθεί η τοποθέτησή τους στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Επισήμως, η αναβολή ζητήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, ο οποίος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, στη Ρίγα της Λετονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών στην επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων, καθώς και για την θέση που θα υιοθετούσαν οι κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή.

«Σας γνωστοποιώ την βούλησή μου να συμμετάσχω στην διαδικασία ακρόασης του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των μελών του ΔΣ ως καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 43Α, 49Α του ΚτΒ και 7 του νόμου 4324/2015. Παρακαλώ θερμά όπως μεταθέσετε την ως άνω διαδικασία ακρόασης της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την πρώτη διαθέσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδος (25-29 Μαΐου 2015)», αναφέρει ο κ. Παππάς στην επιστολή του.

Ο υπουργός Επικρατείας εισαγωγικά αναφέρει στην επιστολή ότι με έγγραφο από την 11η Μαΐου είχε ζητηθεί η σύγκληση και ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ότι με έγγραφο από την Βουλή ορίστηκε ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής η 21η Μαΐου και ώρα 10.30.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή