Βενιζέλος: Να κλείσει αμέσως η συμφωνία

Βενιζέλος: Να κλείσει αμέσως η συμφωνία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αδυναμία του κ. Αλ. Τσίπρα να υπερκεράσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει η Χαρ. Τρικούπη τη δυσκολία της σημερινής κυβέρνησης να επιτύχει συμφωνία με τους εταίρους. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε, χθες, εκ νέου πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να προσχωρήσει στη «μία μόνο υπεύθυνη και ασφαλή εθνική στρατηγική», να κλείσει τη συμφωνία και να προχωρήσει βάσει αυτής. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να θυσιάσει τη χώρα στον βωμό των στενών κομματικών του συσχετισμών», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επισήμανε ότι «επί τέσσερις μήνες διαλύεται η οικονομία, επειδή ο πρωθυπουργός δεν έχει το σθένος να παραδεχτεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, και προεκλογικά, έλεγε ωμά ψέματα παραπλανώντας τον ελληνικό λαό».

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και για την πρωτοβουλία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει τον λόγο από τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα τήρησης της ασφάλειας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση διαδηλωτών στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι η πρόεδρος της Βουλής «γυρίζει με το ζωνάρι λυμένο», αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση, «στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημά της». Στη Χαρ. Τρικούπη περιγράφουν, επίσης, ως «φιάσκο» την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Κατ’ αρχάς εκτιμούν ότι η ίδια η στελέχωση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική, με βουλευτές από μικρή έως ανύπαρκτη εμπειρία, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της Κουμουνδούρου. Αναφέρουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία υποβαθμίζει στην πράξη την εξεταστική για τρεις λόγους: Πρώτον, διότι η κυβέρνηση «συνομολόγησε και παρέτεινε το δεύτερο μνημόνιο και ετοιμάζεται να βάλει τη χώρα στο τρίτο». Δεύτερον διότι, όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ενοχλήσει «ορισμένους πρώην πρωθυπουργούς», αποστροφή η οποία αποτελεί σαφή αιχμή προς τους κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Και, τρίτον, διότι αντί να ερευνηθούν τα γενικά οικονομικά δεδομένα με τους αρμόδιους φορείς, «η επιτροπή προτάσσει σημαντικές ΜΚΟ όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, που δεν μπορούν να συνεισφέρουν στην καταγραφή των βασικών δεδομένων». Τέλος, από το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον κ. Γ. Βαρουφάκη για «φανερή υπονόμευση της θέσης της χώρας», με αφορμή τη δήλωσή του ότι κατέγραψε τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λεττονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή