Σόιμπλε: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία της Ελλάδας

Σόιμπλε: Αδικαιολόγητη η αισιοδοξία της Ελλάδας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές δεν δικαιολογείται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταστεί αφερέγγυα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι αναφορές από τους διεθνείς θεσμούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα σημειώνουν ότι οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ διστακτικά».

«Αυτά που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς, δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία που απορρέει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε  ότι «δεν υπάρχει ακόμα καμία ουσία στην απλή ανακοίνωση ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία».

Ακόμη, σε ερώτηση εάν πιστεύει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να καταστεί αφερέγγυα, είπε ότι η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

«Μπορώ να καταλάβω τις εικασίες που διατυπώνονται δημοσίως περί πολιτικών λύσεων. Αλλά τίποτα επί της ουσίας δεν τις δικαιολογεί», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα αντέβαινε στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όταν δόθηκε στην Αθήνα τετράμηνη παράταση του πακέτου στήριξης με αντάλλαγμα τη δέσμευση να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, παρότι δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή