Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την διαπραγμάτευση ζητά ο Στ. Θεοδωράκης

Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την διαπραγμάτευση ζητά ο Στ. Θεοδωράκης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι διαπραγματευόμαστε, τι απαιτούμε και πότε βλέπουμε λύση. Είναι υποχρέωση του Αλ. Τσίπρα –και το λέω για πολλοστή φορά– να φερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός των φατριών του ΣΥΡΙΖΑ» και «να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα».

Με την ελπίδα τούτη τη φορά να εισακουσθεί, ο κ. Στ. Θεοδωράκης επανέλαβε χθες την αξίωσή του να υπάρξει τις επόμενες ημέρες αναλυτική ενημέρωση των πολιτών από την κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να κρύβει την έντονη ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Αλλωστε, ήδη από προχθές, σε συνέντευξη που παραχώρησε (Mega), προεξόφλησε ότι ακόμη κι αν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, η κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση θα την υπονομεύσει και δεν θα την υλοποιήσει. Ετσι, υπονόησε ότι η μόνη περίπτωση για να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες κάλπες, είναι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό και να επιλέξει πρόσωπα που θα πιστεύουν στην ανάγκη πραγματικών μεταρρυθμίσεων. Στο «Ποτάμι» δεν θεωρούν, πλέον, καθόλου απίθανο το σενάριο ο κ. Τσίπρας αντί ανασχηματισμού να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές για να αξιοποιήσει το δημοσκοπικό του προβάδισμα, στοιχείο που εξηγεί προφανώς και τη σκλήρυνση της στάσης του κ. Θεοδωράκη.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ταυτίζοντας προχθές την έξοδο από το ευρώ με Μικρασιατική Καταστροφή, αποκάλεσε γραφικούς τους βουλευτές που προπαγανδίζουν τη δραχμή (φωτογραφίζοντας τους κ. Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη, Κ. Λαπαβίτσα, Στ. Λεουτσάκο κ.λπ.) και κάλεσε, επί λέξει, τον κ. Τσίπρα «να βρει επιτέλους το θάρρος και να τους ελέγξει». Ακόμη πιο σκληρές εκφράσεις, τέλος, χρησιμοποίησε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία αποκάλεσε «γκεστάπο», τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο είπε ότι ήταν εντελώς ανέτοιμος, ενώ «για να μην είμαι άδικος με τον κ. Π. Καμμένο», όπως είπε ειρωνικά, αποκάλεσε σκοταδιστή και τον κ. Αρ. Μπαλτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή