Χειρισμοί στα εθνικά στο στόχαστρο Ν.Δ.

Χειρισμοί στα εθνικά στο στόχαστρο Ν.Δ.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσήλωση της Ν.Δ. στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και παράλληλα την προτροπή προς την κυβέρνηση να μην αποκλίνει από τη στρατηγική αυτή, είτε στην εξωτερική πολιτική, είτε στην αναζήτηση λύσης στην οικονομική κρίση, διατύπωσαν ο συντονιστής Εξωτερικών και ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τασούλας και Γιώργος Κουμουτσάκος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι αντί να αντιλαμβανόμαστε τις υπάρχουσες συμμαχίες ως κύριο μηχανισμό αξιοποίησης των επιχειρημάτων για έξοδο από την κρίση, ανοίξαμε τη βεντάλια με υπεραισιόδοξο τρόπο, επιφανειακό και επιπόλαιο κι έκανε λόγο για μια εξωτερική πολιτική που θυμίζει «σκορποχώρι επιδιώξεων». Η δήλωση αυτή αποτελεί αιχμή στα ανοίγματα προς τη Ρωσία, την Κίνα και αλλού, χωρίς όμως να υπάρχει ένα συνεκτικό σχέδιο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών «καταρρέει η διεθνής εικόνα της χώρας», ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την «απαξιωτική περιπέτεια του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ, που μας λυπεί βαθύτατα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο τομεάρχης της Ν.Δ. είπε ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ακυρώνει συνάντηση με ομόλογό του κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ.

Ενστάσεις διατύπωσαν τα δύο στελέχη της Ν.Δ. για τις συνομιλίες Ελλάδας – ΠΓΔΜ για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις με την Αλβανία, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του με τις τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για την ανάγκη να μην υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο και επίσης εξέφρασε τη στήριξη της Ν.Δ. στην πολιτική συνέχισης των τριμερών συναντήσεων με την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Τα μέλη της Ν.Δ. στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, με επιστολή τους προς τον επικεφαλής της επιτροπής Γιώργο Βαρεμένο, έχουν ζητήσει ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή