Δένδιας: Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος

Δένδιας: Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ άφησε την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην δημοσκοπική καθίζηση του κόμματος, τονίζοντας ότι «αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, τότε το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος σε λίγους μήνες».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Δεν είναι καλά τα πράγματα για εμάς και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα. Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο παριστάνοντας ότι τίποτε δεν τρέχει, υιοθετώντας τη θεωρία του ‘ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε’, τότε το 15% θα μας φαίνεται παράδεισος σε λίγους μήνες».

«Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα. Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να δούμε το πρόβλημα κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να ξεκινήσουμε άμεσα συζήτηση για το τι πήγε στραβά στις εκλογές. Να ξεκινήσουμε άμεσα συζήτηση για τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας προς την ελληνική κοινωνία. Επί τη βάσει αυτών θα πρέπει να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτήν την πρόταση. Αυτό είναι το αυτονόητο, αλλά ως τώρα δεν κάνουμε τίποτα. Αν δεν αλλάξουμε στη Ν.Δ. τη φυσιογνωμία μας, κινδυνεύουμε να εξαφανιστούμε», συμπλήρωσε ακόμη.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία με τους δανειστές, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι διατηρεί της επιφυλάξεις του, σημειώνοντας όμως ότι η άμεση επίτευξή της είναι αναγκαία.

«Ελπίζω ότι θα λογικευθεί η Κυβέρνηση και θα καταλήξει σε συμφωνία, η οποία όμως θα απέχει απ’ όσα κατά καιρούς υποσχέθηκε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι βέβαιο.  Η παράταση της εκκρεμότητας, ωστόσο, αποτελεί το χείριστο που μπορεί να μας συμβεί. Η Οικονομία καταρρέει καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση αν θα ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, υπογράμμισε:

«Πάντα επιφυλάσσεται κανείς όταν μιλά για μια συμφωνία, την οποία δεν έχει δει. Ένα γεγονός όμως είναι αναμφισβήτητο, που δεν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις, ότι δηλαδή είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης της χώρας. Είναι αδιανόητο, αν είναι η μόνη δυνατότητα, να την απορρίψουμε. Ακόμα και μια κακή συμφωνία, αν δεν είναι ακραία, δεν μπορούμε να πούμε ‘όχι’. Για να πούμε ‘όχι’ θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο για να είμαστε συνεπείς, να προσφέρουμε την εναλλακτική. Να πούμε δηλαδή από πού θα βρει η χώρα λεφτά για να επιβιώσει, να βρεθεί ρευστό για μισθούς και συντάξεις και να κινηθεί η Οικονομία. Αν αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, το ‘όχι’ στερείται σοβαρότητας. Το ‘όχι’ επί της αρχής», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Τι είναι η “αρχή”; Πρέπει να έχουμε μια συμφωνία για να χρηματοδοτηθούμε ή όχι; Επί της ουσίας, θέλετε να φθάσουμε μέχρι το ‘παρόν’ εάν υπάρχει επαρκής κυβερνητική πλειοψηφία να την ψηφίσει; Αν δεν υπάρχει, τι θα κάνουμε; Θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς συμφωνία;

Επί του κειμένου της συμφωνίας, είτε έρθει σε ένα είτε σε πολλά άρθρα, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, να ασκήσουμε κριτική αλλά επί της αρχής, αν πρέπει η χώρα να έχει συμφωνία ή όχι, δεν νομίζω πως χωρούν πολλές κουβέντες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή