Επικοινωνία Τσίπρα – Λιου για την διαπραγμάτευση

Επικοινωνία Τσίπρα – Λιου για την διαπραγμάτευση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Τζακ Λιου μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με αυτή, στην επικοινωνία τους ο κ. Λιου σημείωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο συνεχίζει να παρακαλουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει σε επαφή με όλα τα μέρη των διαπραγματεύσεων. Ιδιαίτερα χαιρέτισε δε τη δέσμευση του Ελληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενη αποτυχία να βρεθεί σύντομα συμφωνία θα προκαλέσει άμεσα δυσχέρεια στην Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και ευρύτερα την παγκόσμια οικονομία».

Ελληνικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Λιου προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις που είχε στη Ρίγα με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, καθώς οι Αμερικανοί παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει εγκαίρως μία συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή