Παπαμιμίκος: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και όχι εκλογές

Παπαμιμίκος: Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και όχι εκλογές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή θέση υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα κληθεί να την εφαρμόσει παίρνει ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Η χώρα δε μπορεί να μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο. Δεν έχουμε καν το περιθώριο να χάσουμε άλλους δύο μήνες, ενώ το  δημοψήφισμα δε νομίζω να δώσει κάποια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της κυβέρνησης να εφαρμόσει όσα συμφωνηθούν με τους εταίρους. Σας το λέω ξεκάθαρα. Αυτό πρέπει να γίνει από μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν τη νέα συμφωνία. Που δε θα διστάσουν μπροστά στο πολιτικό κόστος, αλλά θα προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις που τόσο έχουμε ανάγκη, προκειμένου να γίνουν οι ζωές μας καλύτερες. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς» σημειώνει ο 36χρονος πολιτικός σε συνέντευξή του (Επένδυση) και προσθέτει ότι, πλην της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επί της συμφωνίας θα πρέπει να εκφραστεί και η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι η Ν.Δ. πρέπει να στηρίξει τη Συμφωνία καθώς «θεμελιακή θέση μας είναι πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε τρόπο». Σημειώνει, ωστόσο, ότι ένας οδικός χάρτης για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων περιλαμβάνει τρία στάδια: ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή. Στη συνέχεια, ως Νέα Δημοκρατεία οφείλουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για ισοδύναμα μέτρα μέσα από μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να αποτραπούν φόροι με ταξικά κριτήρια, που θα πλήξουν το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Και σε τρίτο στάδιο επιβάλλοντας στην κυβέρνηση να σταματήσει κάθε νέα πρωτοβουλία που αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες για την εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή