Πόλεμος για τον «έλεγχο κεφαλαίων»

Πόλεμος για τον «έλεγχο κεφαλαίων»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η διπλή προειδοποίηση που απηύθυναν χθες η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι εφόσον δεν συνυπογραφεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών, στην Ελλάδα θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων.

Οι σχετικές αναφορές των δύο κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Γ. Σακελλαρίδη, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επεδίωξε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το μπαράζ δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για μη πληρωμή του ΔΝΤ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίσθηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιβολής capital control, χαρακτηρίζοντας σχετικές αναφορές «ανυπόστατα κακόβουλα σενάρια».

Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη είχε υποστηρίξει (ΑΝΤ1) ότι ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα και «αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο». Η αναφορά της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε αίσθηση, ενώ η ίδια σημείωνε σε συνομιλητές της ότι η Ελλάδα έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τη λύση ή την κρίση και, συνεπώς, άπαντες οφείλουν να ξέρουν το κόστος κάθε επιλογής. Πάντως, η κ. Μπακογιάννη μοιάζει να εκτιμά ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί αλλά και ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Για σενάριο τύπου Κύπρου έκανε λόγο και ο κ. Λοβέρδος (99,5), ο οποίος και αναρωτήθηκε: «Θέλει ή δεν θέλει συμφωνία ο πρωθυπουργός;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή