Στο στόχαστρο του ΚΚΕ η Αριστερή Πλατφόρμα

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ η Αριστερή Πλατφόρμα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ μονομερούς διαγραφής του χρέους και ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ενωση τάσσεται εκ νέου το ΚΚΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους της. Οπως λένε στον Περισσό, τις τελευταίες ημέρες έχει καλλιεργηθεί «κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας» από την κυβέρνηση και τους δανειστές, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η νέα συμφωνία. Αφήνουν, επίσης, αιχμές εναντίον της Αριστερής Πλατφόρμας του κ. Π. Λαφαζάνη, καθώς τονίζουν ότι η «ρήξη πρέπει να είναι πραγματική με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους και όχι “ρήξη καρικατούρα” –όπως προτείνουν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ–, από την οποία χαμένος θα βγει πάλι ο λαός, ενώ κερδισμένα θα είναι τμήματα του κεφαλαίου».

Αύριο, ο κ. Δ. Κουτσούμπας και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα μεταβούν στην Τουρκία, όπου και θα παραμείνουν έως τις 29 Μαΐου. Θα έχουν επαφές στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη, ενώ θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Κ.Κ. Τουρκίας, ενόψει και των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη γειτονική χώρα τον Ιούνιο. Την Κυριακή που πέρασε, ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, όπου, με το πολιτικό μνημόσυνο που έγινε, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση «διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων και την ίδια στιγμή μεταθέτει τις προεκλογικές της υποσχέσεις – ψίχουλα σε βάθος τετραετίας». Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κουτσούμπας (εφημερίδα «Κύπρος») εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατοπιστεί φραστικά, «έχοντας πλέον ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή