Ενημέρωση από Τσίπρα θέλει ο Ευ. Βενιζέλος

Ενημέρωση από Τσίπρα θέλει ο Ευ. Βενιζέλος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση για το «πού βαδίζει η χώρα», μετά και τις επαφές του πρωθυπουργού στη Ρίγα, ζητεί –για ακόμη μία φορά– ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί από τον κ. Αλ. Τσίπρα λεπτομέρειες για την πορεία της χώρας, ενώ –εμμέσως πλην σαφώς– τον κατηγορεί για αμφισημία κινήσεων και δηλώσεων ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Και του αποδίδει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το κόμμα του και λιγότερο για τη χώρα. Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να διατηρήσει τους υψηλούς τόνους στην αντιπολιτευτική τακτική του έναντι του πρωθυπουργού, όχι μόνο για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αλλά και για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό.

Την Κυριακή, ύστερα από τέσσερις μήνες, άνοιξαν και οι ενδοκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μέλη του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν αντιπροσώπους για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 7 Ιουνίου). Υπολογίζεται ότι περίπου 35.000 μέλη του κόμματος ανέδειξαν 2.000 συνέδρους. Σύμφωνα με πληροφορίες και τους πρώτους υπολογισμούς, ουδείς εκ των δεδομένων (Φώφη Γεννηματά, Ανδ. Λοβέρδος και Οδ. Κωνσταντινόπουλος) ή των πιθανών (Ν. Ανδρουλάκης) υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατορθώσει να ελέγξει καθοριστικά το σώμα των συνέδρων. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προωθηθούν προτάσεις, όπως π.χ. η εκλογή νέου προέδρου στις 14 Ιουνίου από το συνέδριο και όχι από τη βάση. Εξίσου δύσκολο θα είναι να αποτυπωθεί με σαφήνεια η γενική κατεύθυνση που θα λάβει το κόμμα μετά το συνέδριο και η στάση του για τις συμμαχίες, ασχέτως του ποιος, τελικά, θα εκλεγεί πρόεδρος.

Παρέμβαση Σκανδαλίδη

Χθες, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, το όνομα του οποίου είχε σε κάποια χρονική στιγμή προταχθεί από ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ ως μια μεταβατική λύση ώσπου το κόμμα να διαμορφώσει τη νέα ταυτότητά του, απάντησε με αμφίσημο τρόπο σε ερώτηση περί του αν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την αρχηγία. «Εγώ ενδιαφέρομαι για τον χώρο», είπε (Βήμα FM) ο κ. Σκανδαλίδης και συμπλήρωσε: «Αν ο χώρος διαμορφωθεί και ανασυγκροτηθεί, να δούμε πώς θα γίνει αυτό και στη βάση του, ας δούμε μετά ποιος μπορεί να λύσει το θέμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή