Τσαβούσογλου: «Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε το θέμα των εγγυήσεων»

Τσαβούσογλου: «Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε το θέμα των εγγυήσεων»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Τρίτη από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ότι δεν είναι η ώρα για συζήτηση του θέματος των εγγυήσεων και ότι το ζήτημα αυτό, θα τεθεί στο τέλος των διαπραγματεύσεων οπότε και θα συγκληθεί πενταμερής διάσκεψη, όπως προδίκασε ότι θα γίνει.

«Το να συζητούμε από τώρα αυτά και να τα φέρνουμε στην επικαιρότητα δεν υπάρχει κανένα όφελος», είπε ο Τούρκος υπουργός. Σημειώνεται ότι το θέμα κατάργησης των εγγυήσεων έχει θέσει ο κ. Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι η λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις γιατί τότε δεν θα υπάρχει λύση.

Ο Τούρκος υπουργός απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και προέταξε ζήτημα διαδικασίας με τη δήλωσή του για την πραγματοποίηση πενταμερούς, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας, των δύο κοινοτήτων και της Αγγλίας (τρίτη εγγυήτρια δύναμη). Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εάν κι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες, μπορεί να υπάρξει εντός του έτους μόνιμη λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή