Παυλόπουλος: Να τηρείται το Διεθνές Δίκαιο

Παυλόπουλος: Να τηρείται το Διεθνές Δίκαιο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά πραγματοποίησε χθες ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποδίδοντας τον ρόλο του «σκληρού» μεταξύ των τριών θεσμών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε δημοσίως ότι «οι προτάσεις, και ιδίως οι προτάσεις οι οποίες πηγαίνουν προς τους εταίρους μας και κυρίως προς το ΔΝΤ –γιατί αυτό έχει και τις δικές του αντιρρήσεις στον τομέα αυτό– αυτές οι προτάσεις στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι προτάσεις που αυθαιρέτως η Ελλάδα διαμορφώνει». Ο κ. Παυλόπουλος, εδώ και καιρό, εκφράζει προς συνομιλητές του την άποψη ότι οι θέσεις του ΔΝΤ για περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στην Ελλάδα είναι μαχητές με βάση και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Χθες, δε, σχολίασε ότι οι ελληνικές θέσεις «βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτό έχει εξειδικευθεί από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο Οργανισμό, που είναι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας». Προσέθεσε, δε, ότι «αυτό είναι και στη διαπραγμάτευση το σημαντικότερο όπλο το οποίο έχουμε σήμερα και το οποίο νομίζω ότι πρέπει να αναδείξουμε». «Η προσπάθεια γύρω από τα εργασιακά ζητήματα είναι μια προσπάθεια η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζομένους στη χώρα μας, αλλά με το σύνολο των Ευρωπαίων εργαζομένων», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος και έδωσε στον ΠτΔ την κυβερνητική πρόταση διαλόγου προς τους κοινωνικούς εταίρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή