Κλιμάκωση κριτικής ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκωση κριτικής ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ένδειξη αγωνιώδους προσπάθειας να συγκεντρώσει τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου γίνεται αντιληπτή από το ΚΚΕ η τελευταία απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Δ. Μάρδα προς τους φορείς να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος οι αδρανείς λογαριασμοί φορέων του Δημοσίου που περιέχουν ακόμη και λίγες εκατοντάδες ευρώ. «Μετά τους ψευτολεονταρισμούς της κυβέρνησης ότι δεν θα πληρωθεί η δόση της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών με εξαιρετικά επείγουσα απόφαση μαζεύει και τα «φραγκοδίφραγκα» των δημοσίων φορέων, για να πληρωθούν κανονικά οι δόσεις προς τους δανειστές, σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το θέμα το ΚΚΕ.

Στο Περισσό κλιμακώνουν την κριτική τους στην κυβέρνηση για τις διεθνείς επαφές που διατηρεί ο πρωθυπουργός ενόψει της επιχειρούμενης συμφωνίας. Με αφορμή την πρόσφατη επικοινωνία του κ. Αλ. Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, στον Περισσό διερωτώνται ποιες είναι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση απέναντι στις ΗΠΑ προκειμένου «να κλείσει η νέα συμφωνία – μνημόνιο». Στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ τονίζεται ότι η επικοινωνία ανάμεσα στο Μαξίμου και τον Αμερικανό ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών «αποδεικνύει ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά εξελίσσεται στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιπαράθεσης Γερμανίας – ΗΠΑ και το όποιο αποτέλεσμα θα είναι από χέρι αντιλαϊκό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή