Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. με το βλέμμα στα εσωκομματικά

Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. με το βλέμμα στα εσωκομματικά

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά ριπάς στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Γιάννη Βαρουφάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο χρόνος επίτευξης της συμφωνίας με τους εταίρους εξαντλείται.

Η γραμμή του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά είναι, παράλληλα, με τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους έναντι της κυβέρνησης –που εξυπηρετούν κατά την ηγεσία την τακτική του κόμματος τόσο έναντι του σεναρίου των πρόωρων εκλογών όσο και έναντι του ενδεχομένου να απαιτηθεί και η «γαλάζια» ψήφος για την έγκριση της συμφωνίας– να δηλώνεται και η πρόθεση της Ν.Δ. για πολιτική συνεννόηση προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, η βασική προϋπόθεση που θέτει ο πρόεδρος της Ν.Δ., δηλαδή να αναγνωρίσει ο κ. Τσίπρας τα «ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό», προφανώς δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Ο κ. Σαμαράς παραμένει σταθερά στη γραμμή της άμεσης ολοκλήρωσης της συμφωνίας, ενώ, χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Καραγκούνης στηλίτευσε τις νέες δηλώσεις κυβερνητικών για μη πληρωμή του ΔΝΤ, σημειώνοντας «ότι αν επισυμβεί πιστωτικό γεγονός, σε ένα μήνα δεν θα μπορούν να πληρώσουν τίποτα… Τώρα που τελειώνουν τα ψέματα, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό της. Και έχουμε την ευκαιρία, ως χώρα, να προχωρήσουμε στη μεγάλη συνεννόηση». Προσφερόμενο για σκληρή κριτική ήταν και το θέμα με την επιβολή τέλους στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ που ανακοινώθηκε και διαψεύστηκε εντός ολίγων ωρών, με την κ. Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου να σχολιάζει πως ο κ. Βαρουφάκης «κατέχει πλέον παγκόσμιο ρεκόρ δήλωσης και συνάμα διάψευσης του εαυτού του… Θα τον είχαμε συγχαρεί, αλλά δυστυχώς δεν είναι αστείο, είναι επικίνδυνο».

«Προσωπικά παιχνιδάκια»

Η σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη εν μέσω πρωτοφανούς κινητικότητας στο εσωτερικό του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς, ήδη από το Ηράκλειο της Κρήτης, άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να κινηθεί με πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων, όπως κατήγγειλε, υπονομεύουν την παράταξη κάνοντας «προσωπικά παιχνιδάκια». Την ίδια στιγμή και, παρά τη συνάντηση που είχαν προ ημερών σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. έναντι της συμφωνίας, ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα και στον άξονα μεταξύ των κ. Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή. Χθες, ο κ. Θεόδ. Ρουσόπουλος σχολίασε (Focus Fm) «ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάποια κίνηση η οποία θα υπονόμευε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ν.Δ.», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε συνέδριο και επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της βάσης που τον εξέλεξε.

Χθες, τα φώτα έπεσαν στην εκδήλωση της ΔΑΠ Πολιτικού για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, με κεντρικούς ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους Ντόρα Μπακογιάννη και Ευ. Αντώναρο, δηλαδή δύο στελέχη που έχουν σαφώς ταχθεί υπέρ της αλλαγής σελίδας στο κόμμα και δεν έχουν διστάσει να υιοθετήσουν σκληρούς χαρακτηρισμούς για την ηγεσία, χωρίς ωστόσο και να ταυτίζονται στο πολιτικό διά ταύτα.

Αίσθηση αλλά και, κατά πληροφορίες, την ενόχληση ηγετικών στελεχών περί τον κ. Αντ. Σαμαρά προκάλεσε και η επιλογή του γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρ. Παπαμιμίκου να υπερβεί τη λογική των «στρατοπέδων» που οικοδομούνται στο κόμμα και να δώσει το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση της ΔΑΠ στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων.

• Χρυσοχοΐδης: Με γραπτή δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διέψευσε ως «αποκύηματα φαντασίας» σενάρια που κυκλοφόρησαν περί «μεταγραφής» του στη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή