«Ποτάμι» κατά Πλατφόρμας στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ποτάμι» κατά Πλατφόρμας στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία συγκεκριμένα ερωτήματα για την επικείμενη συμφωνία έθεσε χθες το «Ποτάμι» στην κυβέρνηση, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να επισπεύσει την υπογραφή της, συνειδητοποιώντας ότι το πρόβλημα της χώρας βρίσκεται εντός του κόμματός του και όχι στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

«Οταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του όσους στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για Κούγκια και προαναγγέλλουν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή», τόνισε ο κ. Στ. Θεοδωράκης (φωτογραφίζοντας δηλώσεις των κ. Γ. Βαρουφάκη και Π. Λαφαζάνη) και κατήγγειλε ότι όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν κλίμα χαλαρότητας γύρω από την παραμονή μας στο ευρώ δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους «ακραίους στην Ε.Ε. που επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Με αναλόγως καυστικό τρόπο σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης και την απουσία πληροφόρησης εκ μέρους του πρωθυπουργού. «Αντί της υπεύθυνης ενημέρωσης, η κυβέρνηση επιλέγει συνεχώς τις διαρροές περιορισμένης ευθύνης χωρίς υπογραφή. Από το νέο κυβερνητικό non paper, όμως, προκύπτουν θεμελιώδη ερωτήματα, όπως: Ποια δημοσιονομικά μέτρα είναι στο τραπέζι, τι ύψους θα είναι και σε ποιους θα σταλεί ο λογαριασμός; Πρόκειται για το κλείσιμο της αξιολόγησης του υπάρχοντος προγράμματος ή για συμφωνία-πακέτο για τα επόμενα χρόνια; Προβλέπονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας και ποιες θα είναι αυτές; Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να εγκαταλείψει τη μέχρι σήμερα τακτική του και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις», κατέληξε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

Σημειώνεται, τέλος, ότι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη χαρακτήριζαν «προφάσεις εν αμαρτίαις» τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως τάχα άτεγκτο το ΔΝΤ σε σχέση με την Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι εξ αρχής είχε ενημερωθεί πως το Ταμείο δεν μπορεί ούτε να εξαιρεθεί από τη νέα συμφωνία ούτε να αθετήσει τους όρους λειτουργίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή