Ανοιχτή γραμμή Τσίπρα – Λιου

Ανοιχτή γραμμή Τσίπρα – Λιου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου προσφέρθηκε να παραμείνει σε επαφή με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τα άλλα μέρη της διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς, κατά το νέο τηλεφώνημα που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι δύο άνδρες μίλησαν σήμερα το πρωί, καθώς ο κ. Λιου βρίσκεται στην Ευρώπη για την αυριανή Σύνοδο του G7 στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο  κ. Λιου «σημείωσε ότι το υπουργείο των Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα από κοντά», και τόνισε εμφατικά ότι «βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του ΔΝΤ».

Οπως είπε ο εκπρόσωπος, ο κ. Λιου «συνεχίζει να τους παραινεί όλους» να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν γρήγορα σε συμφωνία, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη μελλοντική πορεία αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει άμεσες δυσχέρειες στην Ελλάδα και ευρεία αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Ο κ. Λιου θα θέσει το ζήτημα της Ελλάδας στο G7, μεταφέροντας τις αμερικανικές θέσεις για την ανάγκη μίας δημιουργικής και πραγματιστικής συμφωνίας. Καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει απειλητικά, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη συνάντηση του G7 για να αυξήσουν την πίεση προς τους Ευρωπαίους, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αντίστοιχες παρεμβάσεις με ζητούμενο την ευελιξία για μία ταχεία συμφωνία κάνουν προς το ΔΝΤ και, βέβαια, την ελληνική κυβέρνηση.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή