Ν.Δ.: «Θριαμβολογούν για μισθούς, συντάξεις»

Ν.Δ.: «Θριαμβολογούν για μισθούς, συντάξεις»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι με την κριτική στάση που τηρεί έναντι των σεναρίων που διακινούνται για το περιεχόμενο της συμφωνίας συμβάλλει στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης διατυπώνει η ηγετική ομάδα της Συγγρού, απορρίπτοντας το «εκ προοιμίου “ναι”» που πρεσβεύουν στελέχη του κόμματος. «Με τις θέσεις Σαμαρά εναντίον της σκληρής φορολογίας ενισχύεται ή όχι η θέση της κυβέρνησης, μήπως θα ήταν καλύτερα η Ν.Δ. να έλεγε “ναι σε όλα”;», σχολίαζε στην «Κ» στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν θα πρέπει να στρέψει την πλάτη στις κοινωνικές ομάδες –μεσαία τάξη– που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, η Ν.Δ. ζητεί να μπει «τέλος στο μαρτύριο» της εκκρεμότητας με τους εταίρους, καθώς «η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα». Ο κ. Κ. Καραγκούνης ανέδειξε χθες τις αντικρουόμενες δηλώσεις Μαξίμου και Κομισιόν για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, σχολιάζοντας δηκτικά ότι οι κυβερνώντες «θριαμβολογούν πως θα μπορέσουν να καταβληθούν και αυτόν τον μήνα μισθοί και συντάξεις».

Στο επιτελείο του κ. Αντ. Σαμαρά κυριαρχεί η ενόχληση για τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος αναφορικά με τη στάση της Ν.Δ. Με την επιχειρηματολογία, δε, εναντίον των φόρων, αλλά και τις αιχμές για «προσωπικά παιχνίδια» και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η «γαλάζια» ηγεσία επιδιώκει να απομονώσει και να περιορίσει τη δράση των αμφισβητιών.

Στον απόηχο της εκδήλωσης της ΔΑΠ, παρουσία των Ντόρας Μπακογιάννη και Ευ. Αντώναρου, που ενόχλησε τη Συγγρού, χθες ο κ. Νίκος Δένδιας απάντησε ευθέως στη κατηγορία που απευθύνεται σε αυτόν και άλλα στελέχη ότι λειτουργούν σαν «δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ», στοχοποιώντας μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. «Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι κρατάει τη Ν.Δ. στο 15%… αυτό που πρέπει να αλλάξουμε», σημείωσε ο κ. Δένδιας (Βήμα), εξηγώντας πως «αν εμείς δεν ήμασταν στο 15%, αλλά στο 30%, θα βλέπαμε πολύ καλά αν θα τολμούσε να συμπεριφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φέρεται αυτή τη στιγμή». Ο κ. Δένδιας, που στη Βουλή διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη Δικαιοσύνη, παρουσίασε ως μονόδρομο την υπερψήφιση, θέτοντας το ερώτημα «την επί της αρχής επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη πώς θα την καταψηφίσει το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα;».

Σαφή γραμμή υπέρ της θετικής στάσης έναντι της συμφωνίας, τουλάχιστον επί της αρχής, διατυπώνει και ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υπογράμμισε (Real) ότι «πρέπει να καταλάβουμε –και η κυβέρνηση– πως δεν μπορούμε να παίξουμε με τις τύχες της χώρας. Απαιτείται συναίσθηση της εθνικής ευθύνης απ’ όλους».

Στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι σαφής πλέον η συγκρότηση ενός μετώπου προβεβλημένων στελεχών (πλην των Δένδια, Χατζηδάκη, Μπακογιάννη και οι Ευρ. Στυλιανίδης, Κυρ. Μητσοτάκης Ολγα Κεφαλογιάννη, Γ. Κουμουτσάκος κ.ά.) που εκφράζουν την άποψη ότι η Ν.Δ. πρέπει να δώσει θετική ψήφο, αντίστοιχη τάση εκφράζεται και από την καραμανλική πτέρυγα, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν αυτή είναι και η πλειοψηφούσα τάση στην Κ.Ο. ή στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, τη σύγκληση της οποίας ζήτησε, για άλλη μία φορά χθες, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο κ. Παπαμιμίκος βρέθηκε στο στόχαστρο για την απόφασή του να παραστεί στην εκδήλωση της ΔΑΠ (με ομιλητές Μπακογιάννη και Αντώναρο), ωστόσο, όπως σημείωναν πηγές κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ., «ουδεμία ενόχληση υπήρξε, αντιθέτως η παρουσία του γραμματέα του κόμματος στην εν λόγω εκδήλωση ήταν εν γνώσει του κ. Σαμαρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή