Σακελλαρίδης: Στόχος η συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Σακελλαρίδης: Στόχος η συμφωνία μέχρι την Κυριακή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην Αθήνα για επιπλέον υποχωρήσεις στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση συμφωνίας με τους εταίρους αξιολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,κ. Γαβριήλ Σακελλαριδης, τις δηλώσεις των εκπροσώπων της άλλης πλευράς, που δεν συμμερίζονται την άποψη της κυβέρνησης ότι βρισκόμαστε κοντά συμφωνία.

"Ελπίζουμε η στάση αυτή να μην υποκρύπτει προθέσεις εκτός σου εκτιμήσεις", τόνισε. Ο κ. Σακελλαριδης δήλωσε ότι έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση, ότι η ελληνική πλευρά έχει διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από όσο της αναλογούσε και "πιστεύουμε ότι με βάση όσα έχουμε κάνει, βρισκόμαστε συμφωνία". Πρόσθεσε,δε, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την ολοκλήρωση συμφωνίας μέχρι την Κυριακή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει πρόθεση από όλους τους θεσμούς να κλείσει η συμφωνία.

Αναφερόμενος στην έκθεση της ΕΚΤ, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και στις αναφορές περί αύξησης του κινδύνου χρεοκοπίας για την Ελλάδα, είπε ότι είναι σενάριο που θέλουν αποφύγουν όλες οι πλευρές και ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην έχει υπόσταση, επιδιώκοντας συμφωνία που επιλύσει τα ζητήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης της οικονομίας.

Αναφορικά με τις επόμενες πληρωμές προς το ΔΝΤ,ο κ. Σακελλαριδης δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις κυβέρνησης να τις ικανοποιήσει να τις μεταφέρει προς το τέλος του μήνα.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή