Το «Ποτάμι» έτοιμο και για σύμπραξη

Το «Ποτάμι» έτοιμο και για σύμπραξη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία κυβερνητικής σύμπραξης θυμίζουν όσα συμβαίνουν στο «Ποτάμι». Ο κ. Στ. Θεοδωράκης βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις και συναντήσεις ακόμη και με ανθρώπους που δεν ανήκουν στο κόμμα του, τους οποίους δεν κρύβει ότι βολιδοσκοπεί για να μετέχουν σε ένα επόμενο υπουργικό σχήμα. Ο λόγος είναι προφανής: ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι η υφιστάμενη κυβέρνηση είναι αδύνατον να υπηρετήσει οποιαδήποτε συμφωνία και επιδιώκει το κόμμα του να είναι πανέτοιμο να προτείνει και λύσεις, αλλά και στελέχη για να τις υλοποιήσουν, αν κληθεί από τις εξελίξεις να αναλάβει ρόλο στη διακυβέρνηση.

Οι περισσότερες από τις συναντήσεις αυτές δεν γίνονται γνωστές. Για παράδειγμα, την Τετάρτη ο κ. Στ. Θεοδωράκης έκανε μια επίσκεψη-εξπρές στη Θεσσαλονίκη και συνέφαγε με τον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να έχει συναντήσει και δύο πρώην πρωθυπουργούς προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη τους, αλλά και να διερευνήσει αν είναι πρόθυμοι να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο στην προσπάθειά του να βρεθεί ένας κοινός τόπος απελευθέρωσης της χώρας από το οικονομικό της τέλμα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης συναντάται καθημερινά και με τεχνοκράτες, επιδιώκοντας να εξειδικεύσει το πρόγραμμα του «Ποταμιού» με άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, καθώς εκτιμά ότι οι μεγάλες δυσκολίες θα έλθουν μετά την υπογραφή της όποιας συμφωνίας. Οταν δηλαδή η όποια κυβέρνηση κληθεί να δώσει λύσεις, π.χ στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, στην «εισπραξιμότητα» των φόρων, στη δικαιότερη κατανομή τους κ.ο.κ. Οι κ. Γ. Παγουλάτος, Αχ. Μητσός, Π. Τσακλόγλου, Γ. Παπανικολάου, Χρ. Σαρδελής και Αντ. Τριφύλλης είναι ενδεικτικά κάποια από τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλεί τακτικά ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ανάλογη διεύρυνση στελεχών με δυνάμει «μετεγγραφές» επιχειρείται και στις επιτροπές του κόμματος που δεν σχετίζονται με την οικονομία.

Ο στόχος του κ. Θεοδωράκη είναι στις 22 Ιουνίου να παρουσιάσει ένα αναβαπτισμένο «Ποτάμι» σε μια μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο τα μη κομματικά στελέχη που ανήκουν στην επιτροπή διαλόγου. Συνεργάτες του λένε με νόημα, ότι στην πρώτη σειρά θα δείτε πολλά από τα πρόσωπα που θα πρότεινε το «Ποτάμι» σε μια νέα κυβέρνηση, ενώ στην ίδια εκδήλωση ο κ. Θεοδωράκης θα αναδείξει ποιες κατά την άποψή του είναι οι εθνικές προτεραιότητες μετά τη συμφωνία και ποιες οι λύσεις που προτείνει το κόμμα του. Στη δε ερώτηση «Κι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τι θα κάνετε;» η απάντηση των συνεργατών του είναι: «Απλά θα μετατρέψουμε την προετοιμασία μας σε προεκλογική»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή