Κατά της προσφυγής στις κάλπες ο Ευ. Μεϊμαράκης

Κατά της προσφυγής στις κάλπες ο Ευ. Μεϊμαράκης

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της προσφυγής στις κάλπες, τάχθηκε με σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοσταθμό "Βήμα fm", ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ όσον αφορά στην στάση της ΝΔ απέναντι στην επικείμενη συμφωνία με τους πιστωτές πρότεινε, είτε να αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είτε να ψηφίσουν οι βουλευτές κατά συνείδηση.

"Λέμε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά από τη στιγμή που έχει συνδεθεί με την οικονομία και επειδή στην οικονομία υπάρχουν αδιέξοδα, έχουμε πρόβλημα. Δηλαδή, θα ξαναοδηγηθούμε πιθανόν, όπως λένε ορισμένοι, στις κάλπες, λόγω οικονομικής συγκυρίας" τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Β. Μεϊμαράκης. Πρόσθεσε ότι " άκουσα σήμερα πάλι τον υπουργό Εργασίας, άκουσα κι άλλους να λένε για κάλπες και μάλιστα εκπλήσσομαι κιόλας όταν κάποιοι ζητάνε να λάβει σαφή θέση η Ν.Δ. και μάλιστα κάποιοι από τη Ν.Δ. ως επισπεύδοντες λένε "ναι" ή λένε "όχι" εξ ολοκλήρου, χωρίς να τη δούνε τη συμφωνία. Θέλουν να έχουμε σαφή θέση, όταν η ίδια η κυβέρνηση, υπουργοί της πρωτοκλασάτοι, δεν έχουν άποψη και μπορεί να πάνε τη χώρα σε εκλογές, όπως λένε". Συμπλήρωσε ότι " Όλοι θέλουμε μια συμφωνία, το ερώτημα είναι τι συμφωνία θέλουν, αν είναι δηλαδή μία συμφωνία που θα έχει πολύ μεγάλη αφαίμαξη μέσω φόρων από τον ιδιωτικό παραγωγικό τομέα, για να αυξήσουμε και πάλι το κράτος το σπάταλο, το αναποτελεσματικό, το φθαρμένο κλπ.". Ερωτηθείς για τη στάση της Ν.Δ. είπε" πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να δούμε τη συμφωνία, να δούμε αν η χώρα βγαίνει από την κρίση και να αποφασίσουμε. Είμαστε σε μια ανώμαλη κατάσταση, γι' αυτό εγώ πρότεινα ή να δεσμευτούμε με ψηφοφορία μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία, πάμε και το ψηφίζουμε, ή να πάμε κατά συνείδηση. Δεν μπορεί να χωρέσουν πειθαρχικά μέτρα, που εισηγούνται κάποιοι στην ηγεσία στο ζήτημα αυτό. Ούτε μπορούμε να θεωρηθούμε ως μπλοκ ηγετικό ή αντιηγετικό, όσοι ψηφίσουν κόντρα σε αυτό που μπορεί να πει η ηγετική ομάδα".

Για την εικόνα και το μέλλον της Ν.Δ. εκτίμησε πως "Αυτή τη στιγμή είναι απόλυτος κυρίαρχος ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…Αν τα ζητήματα τα εσωκομματικά κυριαρχήσουν, η Ν.Δ. θα δώσει μια εικόνα τέτοια, πού αν ου μη γένοιτο, οδηγηθούμε σε κάλπες, θα επιβεβαιώσουμε την κυριαρχία Τσίπρα, δεν θα υπάρχει Ν.Δ. Γι' αυτό κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει η ηγετική ομάδα να βρίσκει λύσεις σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης. Πρέπει να βρούμε ως πρώτο ζήτημα εθνικό τη συμφωνία, να τη συζητήσουμε και μετά έχουμε τον χρόνο, ψύχραιμα, ήρεμα". Για τη συνάντησή του με τον Δ. Αβραμόπουλο είπε πως "Ο κ. Αβραμόπουλος, ως Επίτροπος, έχει μια συγκεκριμένη άποψη, γιατί πάει στο Κολέγιο των Επιτρόπων κι εκεί πρέπει να πάρει θέση, να μιλήσει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Δεν είναι εκπρόσωπος της Ν.Δ. 'Αρα κατανοώ ότι είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση… Ενδιαφέρεται βεβαίως για τις εσωτερικές εξελίξεις και νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε συνετοί αυτή τη στιγμή… θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τη συμφωνία και μετά να προχωρήσουμε".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή