ΚΚΕ: Ερχεται συμφωνία με νέα σκληρά μέτρα

ΚΚΕ: Ερχεται συμφωνία με νέα σκληρά μέτρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «θράσος και κοροϊδία που ξεπερνούν κάθε όριο» κατηγορούν την κυβέρνηση από το ΚΚΕ. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση συζητάει συμφωνία «με νέα σκληρά μέτρα», ενώ ζητεί «από τον λαό να “χορτάσει” με περηφάνια, επειδή δήθεν “για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση”. Η διαπραγμάτευση, όμως, της κυβέρνησης δεν αφορά τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, αλλά την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση, γι’ αυτό και ο λαός καλείται να ξαναπληρώσει τη λυπητερή». Από τον Περισσό διακρίνουν, επίσης, ότι στο άρθρο του πρωθυπουργού στη γαλλική Le Monde, γίνεται σαφές «με τον πιο επίσημο τρόπο» ότι θα πραγματοποιηθούν ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΦΠΑ, αλλά και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά. Ως προς τις δύο απόψεις που συγκρούονται εντός της Ε.Ε. και περιγράφονται στο άρθρο του πρωθυπουργού, στον Περισσό εκτιμούν ότι «πρόκειται για αποχρώσεις της ίδιας στρατηγικής».

Αύριο, ο κ. Δ. Κουτσούμπας και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (Γ. Μαρίνος από το Πολιτικό Γραφείο και Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου από την Κ.Ε. του κόμματος) θα μεταβούν στην Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 22ο συνέδριο του ΑΚΕΛ. Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στην Κύπρο, ο κ. Κουτσούμπας θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη. Σήμερα, το ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στην Πετρούπολη για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή