«Ποτάμι»: Γιατί ο Τσίπρας δεν ήταν στην πενταμερή;

«Ποτάμι»: Γιατί ο Τσίπρας δεν ήταν στην πενταμερή;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση των βουλευτών του «Ποταμιού» να ψηφίσουν τη συμφωνία που θα προκύψει με τους δανειστές επανέλαβε χθες ο επικεφαλής του κόμματος. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το κόμμα του «δεν περίμενε την ασφυξία της οικονομίας και της κοινωνίας για να πάρει τις αποφάσεις του», ωστόσο διευκρίνισε ότι το νέο σχέδιο θα πρέπει να εξυπηρετεί την ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη και μείωση των ανισοτήτων. Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού από το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Αλ. Τσίπρα να διευκρινίσει ποιο είναι το «ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου» από την κρίση που η κυβέρνηση παρέδωσε προχθές το βράδυ στους θεσμούς. Και διερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός «δεν υπερασπίστηκε με τη φυσική του παρουσία την τελική του πρόταση στην πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο».

Από το «Ποτάμι» εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού για τη δήλωση «το υπουργείο Παιδείας είναι αυτό που θα κρίνει αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή όχι τους στόχους της». Αν, όπως λένε, ο κ. Τσίπρας εννοεί πραγματικά όσα είπε, «τότε πρέπει να θεωρεί την κυβέρνησή του ήδη αποτυχημένη». Και επανέλαβαν ότι η «συντηρητική αντιμεταρρύθμιση που προωθούν ο κ. Μπαλτάς και ο κ. Κουράκης και οι σκοταδιστικές απόψεις τους είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας». Ο κ. Θεοδωράκης σήμερα θα ταξιδέψει ώς το Παρίσι, όπου και θα παραμείνει μέχρι αύριο. Σήμερα θα συναντηθεί με τον πρώτο γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ενώ αύριο θα γίνει δεκτός από τον υπουργό Βιομηχανίας Εμανουέλ Μακρόν και τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. Αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί και με τον διάσημο οικονομολόγο, συγγραφέα του βιβλίου «Το κεφάλαιο στον 21ο αιώνα», Τομά Πικετί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή