Λαγκάρντ: Η πρόταση των θεσμών στην Αθήνα δείχνει ευελιξία

Λαγκάρντ: Η πρόταση των θεσμών στην Αθήνα δείχνει ευελιξία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι υπάρχει ένα «παράθυρο χρόνου» για τη συζήτηση των ελληνικών προτάσεων εξέφρασε την Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισήμανε ακόμη ότι η πρόταση των δανειστών προς την Αθήνα, καταδεικνύει την ευελιξία από την πλευρά τους, ενώ σημείωσε ότι είναι πεπεισμένη πως η Ελλάδα θα καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ την Παρασκευή.

Η χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του Αλέξη Τσίπρα με τις ευρωπαϊκές αρχές δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία, αλλά υπήρξε «πολύ εποικοδομητική», δήλωσε ακόμη η κα Λαγκάρντ. «Είναι σαφές ότι με τη συνάντηση αυτή ξεκινάει μια περίοδος στη διάρκεια της οποίας θα μπορέσουμε να ακούσουμε με λεπτομέρειες την απάντηση των (ελληνικών) αρχών και τα σχόλιά τους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «αρκετά μεγάλες ακόμη» τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, διευκρινίζοντας ότι ότι η Αθήνα αναμένεται να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις εντός των επόμενων ημερών.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στο Άμστερνταμ, επισήμανε ακόμη ότι οι συνομιλίες που ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες πριν μερικές ώρες «κατάφεραν να περιορίσουν τα εναπομείναντα θέματα».

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστήσει μια συμφωνία αδύνατη, εάν εξαιρέσει υπερβολικά πολλούς τομείς από τις μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι συνεχίζουν να συζητούνται οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή