Ξεκινάει το συνέδριο ΠΑΣΟΚ που οδηγεί σε νέα ηγεσία

Ξεκινάει το συνέδριο ΠΑΣΟΚ που οδηγεί σε νέα ηγεσία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαήμερο ενδοκομματικών αλλαγών μέσα σε γενικές πολιτικές εξελίξεις εγκαινιάζεται σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς ξεκινούν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου. Ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει το απόγευμα ένα σύντομο χαιρετισμό και η κεντρική ομιλία του θα μεταφερθεί για αύριο (λόγω της αποψινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή). Χθες μίλησε (ΑΠΕ) για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, την οποία εκτίμησε ως «εξαιρετικά δυσάρεστη».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο διάδοχός του θα εκλεγεί από τη βάση, ενώ αναφερόμενος στον ρόλο του μετά την αποχώρηση από την προεδρία, είπε ότι επιθυμεί να συμβάλει με έναν τρόπο «ο οποίος δεν είναι στενά κομματικός». Χθες, πραγματοποίησε και την εκδήλωση στην οποία ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για την προεδρία η κ. Φώφη Γεννηματά. Στην ομιλία της άφησε σαφείς αιχμές έναντι όλων όσοι προτείνουν την αυτοδιάλυση του κόμματος και απέρριψε το ενδεχόμενο μεταβατικής λύσης ή απορρόφησης από άλλες δυνάμεις, μιλώντας για «απολίτικους, ευκαιριακούς, δήθεν ευρωπαϊκούς πόλους». Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ουρά κανενός, είτε λέγεται Ν.Δ. είτε ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος, εκ των υποψηφίων για την προεδρία, απέρριψε χθες το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό που επιθυμώ από το συνέδριο είναι σεβασμός στο όνομα και στα σύμβολα και μετεξέλιξη προς την κατεύθυνση της Δημοκρατικής Παράταξης», είπε (Real).

Εκτός από τους κ.κ. Γεννηματά και Λοβέρδο, υποψήφιος είναι και ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρότι πιθανότατα τελικά θα παραμείνει στην Ευρωβουλή. Το σενάριο του μεταβατικού προέδρου διέψευσε χθες ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος άφησε ανοιχτές τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Γ. Παπανδρέου υπό τον όρο ότι θα διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ. Αύριο και μεθαύριο αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία διάφορα ζητήματα τα οποία, εν πολλοίς, θα καθορίσουν και τα όργανα που θα πλαισιώσουν τον πρόεδρο που θα εκλεγεί στις 14 Ιουνίου. Αρκετοί εκτιμούν ότι το συνέδριο θα πρέπει να αποφασίσει διάφορες αλλαγές και προσθήκες στο καταστατικό, όπως π.χ. η θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή