Σκληρή απάντηση Λαφαζάνη στις δηλώσεις Χόχσταιν για τον αγωγό

Σκληρή απάντηση Λαφαζάνη στις δηλώσεις Χόχσταιν για τον αγωγό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Άμος Χόχσταιν εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κατηγόρησε τον αμερικανό αξιωματούχο ότι οι δηλώσεις του για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον σχεδιαζόμενο αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου (Turkish Stream) είναι προκλητικές και σχεδόν απειλητικές.

Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται, ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος, συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Υπεραμύνθηκε μάλιστα της επιλογής στήριξης στο ελληνικό έδαφος ενός αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο λέγοντας ότι «είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα ακολουθεί με συνέπεια μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, που φιλοδοξεί να καταστήσει την χώρα ένα πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, εντός του οποίου θα διαφοροποιούνται και οι δρόμοι και οι πηγές προέλευσης φυσικού αερίου, χωρίς τείχη αποκλεισμού και νεοψυχροπολεμικών προκαταλήψεων. Η νέα ανεξάρτητη Ελλάδα που αναδύεται, είναι πηγή σταθερότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους λαούς. Δύναμη που δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο ειρήνης, προόδου, δικαιοσύνης και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στις χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο συντονιστής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Αμος Χόχσταϊν, προειδοποίησε στο 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ ότι αντιμετωπίζουμε μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή