Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Βαρουφάκη – Σόιμπλε την Τρίτη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Βαρουφάκη – Σόιμπλε την Τρίτη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης την Τρίτη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τη συνάντηση, σύμφωνα με το πρακτορείο, έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικ. Μάρτιν Γέγκερ πρόσθεσε πως τη Δευτέρα θα υπάρχει η οριστική απάντηση του υπουργείου.

Οσον αφορά το αίτημα της Ελλάδας να συγκεντρώσει τις οφειλές της για τον Ιούνιο σε μία, το χαρακτήρισε «δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΝΤ, αν και κάπως ασυνήθιστο, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητο».

Πάντως, πρόσθεσε ότι «εμείς πάντα πιστεύαμε -και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράστηκε σε αυτή την γραμμή- ότι η Ελλάδα βεβαίως θα ήταν σε θέση να καταβάλει τη σημερινή δόση. Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το βήμα, δεν μπορώ να σας απαντήσω -πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στους εκπρόσωπους της Ελλάδας».

Απορρίπτεται η πιθανότητα να δοθούν τα 10,9 δισ. που προορίζονταν για τις ελληνικές τράπεζες

«Στο τρέχον πρόγραμμα υπάρχουν 10,9 δισεκατομμύρια, αλλά είναι συνδεδεμένα με έναν ξεκάθαρο σκοπό. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν για μία ενδεχόμενη ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», σημείωσε ο  Μάρτιν Γιέγκερ, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο χρήσης των χρημάτων αυτών και επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι συνδεδεμένα με ενδεχόμενη ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης.

«Στο πλαίσιο των συνομιλών της 20ής Φεβρουαρίου και με γερμανική πρωτοβουλία, επετεύχθη να επιστραφούν τα χρήματα στο Λουξεμβούργο και βρίσκονται στον EFSF» πρόσθεσε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι αυτό συνέβη διότι υπήρχαν κράτη-μέλη, τα οποία θεωρούσαν ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή «τρέχουν» οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης. «Αυτό είναι καλό. Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, που θα μπορεί να τεθεί στο Eurogroup», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή