Παυλόπουλος: Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες

Παυλόπουλος: Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα συναίνεσης και ενότητας «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του νωρίτερα σήμερα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη μνήμη του Ανδρέα Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της οποίας το κτήριο του Πρακτορείου μετονομάστηκε σε Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης δίδαξε τη συναίνεση κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι η αξιοποίηση όλων, είναι κάτι το οποίο οφείλουμε να μην το ξεχνάμε ποτέ.

«Να μην ξεχνάμε ιδίως στις μέρες μας, αυτές τις κρίσιμες μέρες, ακολουθώντας το παράδειγμά του, ότι στα μεγάλα και τα σημαντικά, και εν όψει της υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και του συμφέροντος του τόπου, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες πέρα και έξω από τις οποιεσδήποτε πολιτικές τους διαφορές και αυτό ακριβώς μας διδάσκει σήμερα εντός και εκτός Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η μνήμη του Ανδρέα Χριστοδουλίδη» ανέφερε ο κ.Παυλόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι τιμάμε αναδρομικά σήμερα τη μνήμη του Ανδρέα Χριστοδουλίδη, αλλά παρατήρησε ότι « θα ήταν καλύτερα όμως όταν είναι στις καλύτερες στιγμές τους και μπορούν να προσφέρουν, τότε ακριβώς να τους δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που μπορούν. Αναδρομικές συγγνώμες δεν είναι ό,τι καλύτερο».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης δίδαξε, επίσης, την αλήθεια στη δημοσιογραφία και οραματίστηκε, στις δυο θητείες του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως έναν οργανισμό που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και μεταφέρει την έννοια της είδησης και της αλήθειας έξω από τα σύνορα της Ελλάδος.

«Αυτές τις μέρες, που το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ακολουθώντας το παράδειγμά του με αυτό του το άνοιγμα, μπαίνει στον ωκεανό της παγκόσμιας ενημέρωσης αφήνοντας το λιμάνι της Ελλάδας και δείχνοντας τι μπορεί η Ελλάδα να προσφέρει στην ενημέρωση, φαντάζομαι ότι ο Ανδρέας θα αισθάνεται δικαιωμένος» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή