Με ελληνικό ενδιαφέρον το συνέδριο των G7 στην Βαυαρία

Με ελληνικό ενδιαφέρον το συνέδριο των G7 στην Βαυαρία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ελμάου, στην ειδυλλιακή εξοχή της Βαυαρίας, συγκεντρώνεται από την Κυριακή το παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη να συζητούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. «Παρούσα» στην σύνοδο κορυφής της G-7, υπό την προεδρία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, θα είναι και η Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς βρίσκονται πλέον σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

 

Ο Ντέιβιντ Κάμερον (Βρετανία), ο Φρανσουά Ολάντ (Γαλλία), ο Μπαράκ Ομπάμα (ΗΠΑ), ο Σίνζο 'Αμπε (Ιαπωνία), ο Ματέο Ρέντσι (Ιταλία) και ο Στίβεν Χάρπερ (Καναδάς) θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο, για την διαχείριση κρίσεων στον τομέα της υγείας, για το πρόβλημα των προσφύγων, για το κλίμα, για τα ζητήματα ασφάλειας, την ενέργεια και την αναπτυξιακή πολιτική. «Σκεφτόμαστε μπροστά. Ενεργούμε μαζί», είναι ο τίτλος που έχει δώσει η γερμανική προεδρία, ενώ η 'Αγγελα Μέρκελ, σε μήνυμά της ενόψει της Συνόδου, τόνισε ότι η G-7 μπορεί να αναλάβει την διεθνή ευθύνη της μόνον εφόσον είναι αποφασισμένη να εργαστεί για την ελευθερία, την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο.

 

Εκτός από τους ηγέτες της G-7, στο Ελμάου θα παρευρεθούν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και οι ηγέτες της Τυνησίας, της Αιθιοπίας, του Ιράκ, της Λιβερίας, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης, προκειμένου να συζητήσουν ειδικά θέματα που απασχολούν τις χώρες τους.

 

Των επίσημων εργασιών, θα προηγηθεί το πρωί της Κυριακής, η συνάντηση της 'Αγγελα Μέρκελ με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με τις συνεντεύξεις Τύπου των ηγετών.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή