Σταύρος Θεοδωράκης: Βάλτε τέλος στο σενάριο της δραχμής

Σταύρος Θεοδωράκης: Βάλτε τέλος στο σενάριο της δραχμής

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα είμαστε μαζί σας, φτάνει να αφήσετε οριστικά πίσω σας τα παιγνίδια ρήξης με την Ε.Ε.».

Στη φράση αυτή θα μπορούσε να συνοψιστεί η παρέμβαση του κ. Στ. Θεοδωράκη στη Βουλή μέσω της οποίας επιχείρησε μεν να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές της κυβέρνησης, εκφράζοντας όμως παράλληλα την ελπίδα του ο κ. Τσίπρας έστω και την ύστατη ώρα να συνειδητοποιήσει τα σφάλματά του και να επιτύχει μια επωφελή συμφωνία για τη χώρα.

«Θα έπρεπε ήδη να έχετε τραβήξει μια γραμμή και να αποτρέπετε τα στελέχη σας να αναφέρονται με τέτοια ευκολία στη ρήξη με την Ε.Ε. και στο σενάριο της δραχμής», είπε απευθυνόμενος ήδη από τον πρόλογό του στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να αντιληφθεί ότι «είναι πρωθυπουργός και όχι ταχυδρόμος για να εκπλήσσεται με τη συμφωνία που του παρουσίασε ο κ. Γιουνκέρ». Παράλληλα, του καταλόγισε ότι «η κυβέρνηση έχασε 3 μήνες αυτοσχεδιάζοντας με προτάσεις για καλωδιωμένους τουρίστες που θα παρίσταναν τους εφοριακούς και πειράματα στο μεταναστευτικό, στην Παιδεία και στο Δημόσιο, αντί να καταθέσει έστω μια αναπτυξιακή πρόταση» και έφερε ως παράδειγμα την σελίδα των κυβερνητικών προτάσεων για τις εξαγωγές, την οποία, όπως είπε, θα έγραφε καλύτερα ακόμη και ένας πρωτοετής της ΑΣΟΕΕ.

«Εσείς επιλέξατε να είστε μόνος σας στη διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Θεοδωράκης στον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι είχε προτείνει να συγκροτηθεί μια εθνική επιτροπή για τις συζητήσεις με τους εταίρους, ενώ καυτηρίασε και τις παλινωδίες στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες απέδωσε στο γεγονός ότι το μισό κόμμα προσβλέπει στο σενάριο της δραχμής. «Ακόμη και σήμερα, γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύουν εγκληματική ανευθυνότητα και αναφέρονται στην ανάγκη περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων ή σε εξωπλανητικές λύσεις χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του, ενώ απαξιωτικά αναφέρθηκε και στον κ. Καμμένο τον οποίο συμπεριέλαβε στην εσωτερική τρόικα της δραχμής, όπως ονομάζει από κοινού ο κ. Θεοδωράκης τους ΑΝΕΛ, τη Χ.Α. και την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, προκάλεσε έκπληξη η δημόσια έκκληση που έκανε καταληκτικά ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας από τους εταίρους «να μη χάσουν τη μεγάλη εικόνα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Το “Ποτάμι” θα είναι παρών σ’ αυτήν την τελευταία προσπάθεια για να υπάρξει συμφωνία, θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας, αρκεί να αποφασίσουμε ν’ αφήσουμε πίσω τα παιχνίδια ρήξης και χρεοκοπίας και να μπούμε σε μια πορεία ανάπτυξης», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας ακόμη και σε στελέχη του «Ποταμιού» την απορία γιατί επιμένει να μεταδίδει την εντύπωση ότι επιδιώκει να συνεπωμίζεται μια ευθύνη που δεν του αναλογεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή