Μέρκελ: Το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7

Μέρκελ: Το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7, δήλωσε  η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην τηλεόραση της Deutsche Welle.

Όπως διευκρίνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, «θα μπορέσουμε να παραπέμψουμε στο γεγονός ότι η Ιρλανδία, που επίσης βρισκόταν σε πρόγραμμα, είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο ότι αναπτύσσεται η οικονομία στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Και μετά θα μιλήσουμε και για την Ελλάδα. Αλλά, πραγματικά, αυτό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα, αλλά απλώς θα κάνουμε αναφορά για το που βρισκόμαστε και θα εκφράσουμε την ελπίδα μας ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία».

«Καταρχάς είναι πρωτεύον για μένα το γεγονός ότι οι επτά επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων συζητούν για σημαντικά θέματα. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων είναι απλά πάρα πολύ σημαντική, ώστε να γνωρίζουμε για το διάστημα όλου του έτους πως σκέπτεται ο καθένας αναφορικά με βασικά ζητήματα, που υπάρχουν διαφορές και που υπάρχουν κοινά σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την μη συμμετοχή της Ρωσίας, η κα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης απόφασης, επισημαίνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν επέδειξε διάθεση προσέγγισης στις κοινές θέσεις των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν.

Oπως υπογράμμισε όμως, «η Ρωσία παραμένει σημαντικός εταίρος σε άλλα σχήματα διαβούλευσης. Έχουμε την ομάδα της Νορμανδίας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, έχουμε τις συνομιλίες της ομάδας των ‘5+1' σε ό,τι αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και για την επίλυση του συριακού εμφυλίου πολέμου πρόκειται αλλά και πρέπει να συμπεριλάβουμε τη Ρωσία και θα χρειαστούμε τη Ρωσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή