Ο Γιούνκερ δεν μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλάει για Grexit

Ο Γιούνκερ δεν μιλά στον Τσίπρα, ο Γκάμπριελ μιλάει για Grexit

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέβαλλε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Γιούνκερ αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.

«Η πλευρά της Αθήνας υποσχέθηκε το βράδυ της τετάρτης ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχει στείλει τις προτάσεις της, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ», συνεχίζει το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Ε.Ε.

«Από την στιγμή που δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, δεν υπάρχει κάποιο θέμα προς συζήτηση», επισήμανε η ίδια πηγή.

Ο κ. Τσίπρας θα επέστρεφε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, όμως ούτε αυτό συνέβη. Αντ' αυτού, στην συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στην Βουλή, χαρακτήρισε παράλογες τις προτάσεις των δανειστών απορρίπτοντας τις, ενώ δεν πλήρωσε και την δόση στο ΔΝΤ, κάτι που όπως φαίνεται δεν άρεσε καθόλου στους δανειστές της χώρας, καταλήγει το Reuters.

Τί απαντά το Μαξίμου

Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας τα παραπάνω, ανέφεραν ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν «μετά την πρόταση των θεσμών που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα, όμως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, το Σάββατο αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις», σχολιάζοντας παράλληλα πως η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι περιμένοντας τα σχόλια των θεσμών. 

Γκάμπριελ: Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της 

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να… αποφύγει και τα «πυρά» του αντικαγκελάριοου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του προειδοποιεί την Ελλάδα ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία συμφωνία, ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: «Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της».

Ο ίδιος είπε ότι το κλίμα σήμερα στην Γερμανία είναι υπέρ του να αφήσουν τους Έλληνες να βγουν από την ευρωζώνη.

«Αλλά αυτό ασφαλώς θα κόστιζε πολύ», σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ό,τι κι αν συμβεί.

«Επομένως, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», σχολιάζει ο Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αλλά και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, άσκησε κριτική εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Το πρόβλημά του είναι ότι δεν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Προτιμά να τα ακουμπήσει στους ώμους των ευρωπαίων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει».

Από την πλευρά της, η Γκέρντα Χάσελφελντ, ανώτερο μέλος των συντηρητικών συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι τώρα η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για μεταρρυθμίσεις.

«Το τωρινό πρόγραμμα θα πρέπει να εφαρμοστεί και δεν μπορεί να αλλάξει σε κάτι άλλο στα κρυφά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή