Στ. Θεοδωράκης προς Ντέιβιντ Πιρς: «Ανάγκη στήριξης από τις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας»

Στ. Θεοδωράκης προς Ντέιβιντ Πιρς: «Ανάγκη στήριξης από τις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πίρς.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τόσο διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, όσο και ευρύτερα θέματα που αφορούν την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανακοινώθηκε, ανέλυσε στον Αμερικανό πρεσβευτή τις θέσεις του Ποταμιού σε σχέση με την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, επανέλαβε ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει μία ευρωπαϊκή συμφωνία και υπογράμμισε τη σημασία στήριξης των διαπραγματεύσεων προς μια τέτοια συμφωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και στις προοπτικές της χώρας να καταστεί σημαντικός τεχνολογικός και εμπορικός κόμβος, όταν απαλλαγεί από εμπόδια που την περιορίζουν σήμερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο που η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παίξουν στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων της περιοχής, όπως το Κυπριακό.

Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το συνεπακόλουθο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, με τις επιπτώσεις που έχει τόσο στους μετανάστες, όσο στις χώρες προέλευσης και τις χώρες υποδοχής τους.

Από το Ποτάμι στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων, πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, η επικεφαλής του γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Οντίν Λιναρδάτου και το μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού και πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή