ΠΓΔΜ: Με τον Ηλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε ο Μιλόσοσκι – τι απαντά το ΥΠΕΞ

ΠΓΔΜ: Με τον Ηλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε ο Μιλόσοσκι – τι απαντά το ΥΠΕΞ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ενέργειες που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΠΓΔΜ τορπιλίζει τις προσπάθειες προσέγγισης που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση με την πρότασή της για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ζήτησε την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε., προτείνοντας στις Βρυξέλλες το θέμα της ονομασίας να εξεταστεί στο τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και παραβλέποντας ότι η ΕΕ θέτει σειρά όρων για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις τα Σκόπια.

Από την πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου όπου πήρε μέρος σε διάσκεψη ηγετών των χωρών της ΝΑ Ευρώπης ο κ. Ιβάνοφ, είπε πως εάν η Ε.Ε. δεν βοηθήσει στην υπέρβαση των εμποδίων για την προώθηση της ενταξιακής πορείας της χώρας του ή προχωρήσει στην άρση ή στο πάγωμα της σύστασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, τότε θα ευθύνεται άμεσα για την χειροτέρευση της κατάστασης στην ΠΓΔΜ και κατ΄ επέκταση στην περιοχή.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της βουλής της ΠΓΔΜ Αντίνιο Μιλόσοσκι φωτογραφήθηκε τη Δευτέρα με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας και ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Σχολιάζοντας την ενέργεια του κ. Μιλόσοσκι ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας δήλωσε σκωπτικά ότι «οι ενέργειες του κ. Μιλόσοσκι, αποτελούν αντιπροσωπευτικο παράδειγμα του μέχρι μπορεί να φθάσει κάποιος για να έχει “15 λεπτά δημοσιότητας”. Ας τον αφήσουμε στην πλάνη του».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή