Διεύρυνση «Ποταμιού» μέσω Κεντροαριστεράς

Διεύρυνση «Ποταμιού» μέσω Κεντροαριστεράς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισηγήσεις να απευθύνει προσκλήσεις σε γνωστά στελέχη της Κεντροαριστεράς δέχεται ο κ. Στ. Θεοδωράκης ενόψει της προσπάθειας διεύρυνσης του «Ποταμιού», που δρομολογεί με ειδική εκδήλωση, στις 22 Ιουνίου. Ο Γ. Ραγκούσης, ο Γ. Φλωρίδης αλλά και η Αννα Διαμαντοπούλου είναι μερικά από τα πρόσωπα που συζητούνται μεταξύ στελεχών της Σεβαστουπόλεως, ενώ στις προτάσεις που δέχεται ο κ. Θεοδωράκης είναι να απευθυνθεί διερευνητικά ακόμη και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αντιμετωπίζουν ως κακόγουστη φάρσα τη φημολογούμενη επανάκαμψη του κ. Γ. Παπανδρέου, στην περίπτωση διαδοχής του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου από τη Φ. Γεννηματά.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Γνωρίζει προφανώς πως ένα μεγάλο μέρος του κόμματός του θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την αρχική δέσμευσή του για «μια νέα πρόταση χωρίς πολιτικούς». Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ακόμη και βουλευτές του κόμματος διαπιστώνοντας ότι το «Ποτάμι» θα έπρεπε σήμερα να καταγράφει πολιτικά οφέλη από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Εκτιμούν ότι, αν το «Ποτάμι» δεν κάνει κάτι άμεσο και εντυπωσιακό για να πείσει ότι είναι κεντρικός πολιτικός παίκτης, κινδυνεύει να ξεπερασθεί από την πόλωση που πιθανολογούν ότι θα φέρουν οι εξελίξεις.

«Εχουμε κερδίσει το στοίχημα της νέας και άφθαρτης δύναμης και τώρα μπορούμε κάλλιστα να αφομοιώσουμε κάποια δοκιμασμένα πολιτικά στελέχη με θετικό πρόσημο στους πολίτες» λένε οι τελευταίοι, οι οποίοι δεν διαφωνούν με την πολιτική του «καρότου και του μαστίγιου» που έχει επιλέξει έναντι της κυβέρνησης ο κ. Θεοδωράκης. Στάση που –παρεμπιπτόντως– επιβεβαίωσε και χθες, σε συνάντησή του με τον Aμερικανό πρέσβη κ. Ντέιβιντ Πιρς, στον οποίο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος για κυβερνητικές ευθύνες αν η επιζητούμενη συμφωνία με τους εταίρους προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται τέλος ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες, ο πρέσβης των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στις 2 Ιουλίου την καθιερωμένη τελετή για τη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Αμερικής, καθώς η 4η Ιουλίου είναι Σάββατο. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι παρά τις εικασίες περί πρόωρης αποχώρησής του, ο κ. Πιρς παραμένει στην χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή