Μαραθώνια κατάθεση Ν. Ζήγρα σε Ελβετούς

Μαραθώνια κατάθεση Ν. Ζήγρα σε Ελβετούς

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλιμάκιο Ελβετών ανακριτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, διενεργώντας έρευνες για διακίνηση «μαύρου» χρήματος με τη συνέργεια και Ελλήνων πολιτών, κατέθετε χθες επί οκτώ και πλέον ώρες ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, που συνέδραμε και τις ελληνικές δικαστικές αρχές για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Στους Ελβετούς ανακριτές σήμερα αναμένεται να καταθέσουν η νυν και η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, οι οποίες θα προσέλθουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλαος Ζήγρας αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχε δημιουργήσει, ενεργώντας για λογαριασμό τού τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας, με Ελβετούς τραπεζίτες για τη διακίνηση χρημάτων από προμήθειες των εξοπλιστικών, αλλά και στην εμπλοκή στην υπόθεση Ελληνοελβετού τραπεζίτη που έχει ήδη προφυλακιστεί στην Ελβετία για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Κατά τον Νικόλαο Ζήγρα, μέρος από τις μίζες είχαν παραλήπτη και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος. Ωστόσο, ο Ζήγρας δεν φαίνεται να κατονόμασε τον Ελβετό κρατικό αξιωματούχο. Οι Ελβετοί ανακριτές, που στο παρελθόν είχαν ανακρίνει και τον Ακη Τσοχατζόπουλο, θα αναχωρήσουν σήμερα και δεν αποκλείεται να επανέλθουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή