Πλήρης ασυνεννοησία στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης

Πλήρης ασυνεννοησία στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ Αθήνας και εταίρων διαπιστώνεται στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης. Οι αλληλοδιαψεύσεις κυβέρνησης και Κομισιόν, σχετικά με το αν υπήρξε απάντηση στις επεξεργασμένες προτάσεις που κατέθεσε στους θεσμούς η Αθήνα, επιδεινώνουν το ήδη αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί, την στιγμή που ερώτημα παραμένει το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής.

Δείτε τι είπε σχετικά η κ. Μέρκελ:

Βερολίνο και Παρίσι δεν επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ενώ η Αθήνα απο χθες διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες συνενοήσεις μέσω της διπλωματικής οδού. Η εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι η γερμανίδα καγκελάριος "δεν σχεδιάζει" να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα αλλά "θα μπορούσε να το κάνει αν ο έλληνας πρωθυπουργός το ζητήσει".

Δείτε τι δήλωσε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος: 

Παράλληλα, πηγή της Κομισιόν διέψευσε την Αθήνα, δηλώνοντας ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες το απόγευμα τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι οι προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον κ. Γιουνκέρ.

Δείτε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν:

Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι  "η Αθήνα κατέθεσε τις προτάσεις της στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί αργά το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση". Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πρόταση συνοδευόταν απο "δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Μετά την δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν, κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν απο τον κ, Μοσκοβισί. "Για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης" υποστήριζαν οι κυβερνητικές πηγές. "Ωστόσο η Ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί…"

Σε ο,τι αφορά την συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, την οποία το Μαξίμου παρουσίαζε ως σίγουρη, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι "δεν υπάρχει".

"Αν δεν υπάρξει πρόοδος, δεν θα υπάρξει συνάντηση", δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. "Η Γαλλία και η Γερμανία δεν βλέπουν τον λόγο για μία συνάντηση αυτή την στιγμή…"

Βαρουφάκης: Η χασάπικη τέχνη δεν αποτελεί μεταρρύθμιση

Επίθεση προς τους δανειστές εξαπέλυσε ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εισερχόμενος το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, σημείωσε ότι οι προτάσεις των δανειστών για περικοπές δίχως τέλος, δεν είναι η λύση που επιθυμεί η ελληνική πλευρά: " Οι περικοπές, η χασάπικη τέχνη, το “κόβω με έναν μπαλτά” δεν αποτελεί μεταρρύθμιση", είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή