Ντάισελμπλουμ: «Πιθανή η συμφωνία έως το επόμενο Eurogroup»

Ντάισελμπλουμ: «Πιθανή η συμφωνία έως το επόμενο Eurogroup»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν ακόμη να πετύχουν μια συμφωνία εγκαίρως έως το επόμενο Eurogroup στις 18 Ιουνίου», δήλωσε από το Ελσίνκι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τόνισε επίσης ότι λίγα ζητήματα παραμένουν προς επίλυση για συμφωνία, αλλά οι τελευταίες προτάσεις της Αθήνας, που υποβλήθηκαν τη Δευτέρα, δεν είναι αρκετές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας είναι πιθανή.

Χρειάζεται χρόνος για τεχνικές εργασίες από τους θεσμούς πριν το Eurogroup, διευκρίνισε.

«Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε σοβαρές εναλλακτικές, αλλά οι εναλλακτικές των τελευταίων ημερών δεν είναι σε αρκετά υψηλά στάνταρ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συζητήσεις που είχε με τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

«Στις τελευταίες συνομιλίες που είχαμε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αλέξη Τσίπρα, καταστήσαμε σαφές ότι υπάρχει περιθώριο για κατάθεση εναλλακτικών μέτρων, αλλά το ουσιαστικό είναι ότι πρέπει να έχουν νόημα ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανεξάρτητη» πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή