Ντομπρόφσκις: «Παραμένει δυνατή μια συμφωνία»

Ντομπρόφσκις: «Παραμένει δυνατή μια συμφωνία»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της παραμένει δυνατή και εξαρτάται από την πολιτική βούληση, υποστήριξε σήμερα από τη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο» είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος. «Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση», συνέχισε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε τη συνάντηση σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική, ενώ εξήγησε μια πιθανή διαδικασία με τους τρεις θεσμούς, η οποία θα επιτρέψει την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης εντός χρονοδιαγράμματος.

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός απαντώντας κατά την έξοδό του στα αγγλικά σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι στόχος είναι μια βιώσιμη λύση για το χρέος.

«Δουλεύουμε για να γεφυρώσουμε εναπομείνασες διάφορες και ιδίως τις διάφορες στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα και εργαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε σε μια συμφωνία η οποία θα διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος», είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, απέστειλε αυστηρό μήνυμα στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.- Λατινικής Αμερικής, ο κ. Τουσκ απάντησε σε ερώτηση που αρχικά προοριζόταν για τον κ. Γιούνκερ και δήλωσε ότι χρειαζόμαστε «αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις».

«Κατα την γνώμη μου, η ελληνική πλευρά  πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλιστική», δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος «για τζόγο». «Φοβάμαι ότι πλησιάζει η μέρα που κάποιος θα πεί ότι το παιχνίδι τελείωσε για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος ότι το επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιουνίου, θα είναι κρίσιμο και αποφασιστικό καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή