Στρατούλης: Σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις

Στρατούλης: Σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνησή μας έχει πει και έχει διακηρύξει και το κάνει μέχρι τώρα, ότι θα σεβαστεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις», δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης από την Πάτρα, μια ημέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν το 2012 στις συντάξεις.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη να αποκρούσει τις μεγάλες πιέσεις και τους εκβιασμούς των λεγόμενων εταίρων, που στην πράξη όλους αυτούς τους μήνες έχουν λειτουργήσει ως αδίστακτοι και αμείλικτοι δανειστές, ώστε να πετύχουμε μια συμφωνία, που να μην ακυρώνει βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δηλώσεων και δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «απαιτήσεις όπως αυτές για νέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες φορομπηχτικές πολιτικές και για ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας, δεν περνάνε».

«Αυτές τις μέρες και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε την μάχη για μια συμφωνία η οποία θα απεμπλέκει τον λαό μας από τα δεσμά του μνημονίου. Κατά τα άλλα, πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, γιατί δυστυχώς είναι το μόνο κόμμα στη χώρα μας που έχει έναν εσωτερικό δημοκρατικό διάλογο για τα πάντα», κατέληξε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή