Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται σε δίκη ο επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών παραπέμπεται να δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και για συμμετοχή σε off shore εταιρίες, καθώς απαγορεύεται με νόμο που ψηφίστηκε το  2010 η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καρατζαφέρης, στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, που είχε σε λογαριασμό της εξωχώριας εταιρείας που ο ίδιος διέθετε και επίσης παρέλειψε να δηλώσει 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις προμήθειες των εξοπλιστικών. Επίσης δεν είχε δηλώσει διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται ότι δεν προέκυψε ίδιον όφελος η εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του και για μετοχές εκδοτικής επιχείρησης για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή