Στις κάλπες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Στις κάλπες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, από τις εννέα το πρωί έως και τις επτά το απόγευμα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να εκλέξουν, σε κάλπες οι οποίες θα στηθούν ανά την Ελλάδα, τον διάδοχο του κ. Ευ. Βενιζέλου. Η κ. Φώφη Γεννηματά και οι κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Ανδρ. Λοβέρδος διεκδικούν αυτό τον ρόλο σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη γενικότερη πολιτική συγκυρία. Στη Χαρ. Τρικούπη αναμένουν ότι θα υπάρχουν περισσότερα από 350 εκλογικά κέντρα (τόσα στήθηκαν προ περίπου είκοσι ημερών για την ανάδειξη των περίπου 2.400 συνέδρων) στους κατά τόπους δήμους. Και βάσει της εμπειρίας και προηγούμενων διαδικασιών, αναμένουν ότι θα προσέλθουν τουλάχιστον οι διπλάσιοι από τους 35.000 που προσήλθαν στις προσυνεδριακές κάλπες. Κάθε ένας από τους υποψηφίους θα ψηφίσει στην πόλη καταγωγής του, όπως άλλωστε και ο απερχόμενος πρόεδρος. Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται αύριο από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ και –ανάλογα με τη διαφορά που θα υπάρχει ανάμεσα στους υποψηφίους– θα είναι γνωστά όχι πολύ μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

«Πέντε μήνες χαμένοι»

Στη Χαρ. Τρικούπη υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. «Εδώ που φτάσαμε μετά πέντε χαμένους μήνες, με τη χώρα ήδη σε ύφεση και τις καταθέσεις να διαρρέουν, εύχομαι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά να έχουν κάτι στο μυαλό τους», δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα όρια ανάμεσα στην παντελή έλλειψη πολιτικής ευθύνης και τη δήθεν τακτική διαπραγμάτευσης είναι δυστυχώς δυσδιάκριτα». Και απηύθυνε πρόσκληση στην κυβέρνηση «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εθνικών υποχρεώσεών της».

Εκ των υποψηφίων για την προεδρία, η κ. Γεννηματά απέρριψε τις κατηγορίες που της απευθύνουν ότι επιθυμεί «να αναπαλαιώσει το παλιό ΠΑΣΟΚ» και επισήμανε (Real) πως η ίδια δεν θέλει το «ρετρό ΠΑΣΟΚ», αλλά τάσσεται υπέρ της ανανέωσης ιδεών, προτάσεων και προσώπων. Η κ. Γεννηματά μίλησε για «γενικό προσκλητήριο στη βάση της δημοκρατικής παράταξης», δεν απέκλεισε συνεννόηση και με τα παπανδρεϊκά στελέχη, δίχως ωστόσο να αναφερθεί σε αυτά, ωστόσο επισήμανε ότι η ίδια θα επιχειρήσει την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς «από τα κάτω». Και τούτο διότι, όπως τόνισε, τα προηγούμενα τρία χρόνια απέτυχαν όλες οι σχετικές προσπάθειες γιατί αποτελούσαν «συνεννοήσεις κορυφής, συνεννοήσεις στελεχών». Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε χθες την ψήφο των μελών του ΠΑΣΟΚ (ΑΠΕ) ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς. Αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου, είπε «αυτοί που διέσπασαν την παράταξη έχουν μεγάλη ευθύνη» και ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει ένα βήμα πίσω και να δώσει βήμα στη νέα γενιά. Την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής, ανεξαρτήτως του ποιος θα αναδειχθεί πρόεδρος, ζήτησε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη να προσφέρει πολλά στη σοσιαλδημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή