Τσίπρας προς δανειστές: Δεν υποχωρούμε στις συντάξεις

Τσίπρας προς δανειστές: Δεν υποχωρούμε στις συντάξεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα από πλευράς των δανειστών σε οτι αφορά την επιμονή τους για περικοπή συντάξεων.

«Δεν θα πρέπει εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές», είπε, καλώντας τους θεσμούς να αντιμετωπίσουν πιο ρεαλιστικά την διαπραγμάτευση: «Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας μίλησε για το βαρύ φορτίο που κουβαλάει η ελληνική κυβέρνηση και έστειλε μήνυμα για την Δημοκρατία στην Ευρώπη: «Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν: Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή