Βουλή: Εβδομάδα παρεμβάσεων για το Χρέος

Βουλή: Εβδομάδα παρεμβάσεων για το Χρέος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλιμάκωση των παρεμβάσεών του στο δημόσιο διάλογο, επιχειρεί αυτές τις ημέρες το Κοινοβούλιο να διεκδικήσει σημαντικό ρόλο διά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην δραματική κορύφωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές.

Οπως είχε προαναγγελθεί, σήμερα – μία ημέρα, μόλις, μετά το «αδιέξοδο» των Βρυξελλών – πραγματοποιείται η δημόσια ακρόαση από την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παν. Ρουμελιώτη (προγραμματίστηκε να αρχίσει στις 2 μμ). Ως γνωστόν, η εν λόγω Επιτροπή έχει συσταθεί, αποτελούμενη από 30 επιστήμονες – προσωπικότητες της επιλογής της Προέδρου της Βουλής, με σκοπό να γίνει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους και με στόχο να καταδειχθεί, όπως διαρκώς σημειώνει η κα Κωνσταντοπούλου, σε ποιό βαθμό είναι επαχθές, παράνομο και συνεπώς «μη αναγνωρίσιμο» από την Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ακριβώς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τα αμέσως προσεχή 24ωρα η δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής: Αξιοσημείωτο είναι αφενός ότι η διαδικασία δημοσιοποίησής τους έχει σχεδιαστεί –χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες- όχι απλώς με μια συνέντευξη Τύπου αλλά να διαρκέσει διήμερο (Τετάρτη και Πέμπτη, 17 και 18 Ιουνίου), και αφετέρου ότι όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν και όπως γίνεται και σήμερα με την περίπτωση του κ. Ρουμελιώτη, η κα Κωνσταντοπούλου επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα: προσκαλεί, παρέχοντας δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, και εκπροσώπους των ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για αυτό το 48ωρο είναι προγραμματισμένα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και η προαναγγελθείσα ειδική συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής για το ελληνικό ζήτημα. 

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι αύριο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για την εισαγωγή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων, ενώ ανοιχτή εξακολουθεί να είναι, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η υπόθεση Ζήμενς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή