«Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» το μήνυμα Παρισίου και Βερολίνου

«Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» το μήνυμα Παρισίου και Βερολίνου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινό μέτωπο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη από Γαλλία και Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε την Δευτέρα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί μια περίοδος αναταράξεων.

Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Αθήνα να επαναλάβει «το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση» με τους δανειστές της.

«Τα χρονικά περιθώρια που έχουμε τώρα είναι εξαιρετικά μικρά. Προσοχή, φθάνουμε σε μια περίοδο που μπορεί να είναι περίοδος αναταράξεων, αν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της αεροναυτικής έκθεσης που διοργανώνεται στο Παρίσι.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει και (πρέπει) να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους θεσμούς. Θα έχω σίγουρα την ευκαιρία με την Αγγελα Μέρκελ να το ξαναπώ αυτό στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Ας μη χάνουμε χρόνο και ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο ανακοίνωσε πως επιθυμία της Γερμανίας είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», επανέλαβε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απαιτεί από την άλλη πλευρά να προτείνει και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

 

«Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ επισήμανε κατ´ επανάληψη ότι η προσπάθεια της Γερμανίας έχει ως στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Σε ό,τι αφορά το εάν υπάρχει πλέον αρκετός χρόνος, δήλωσε ότι «είναι σίγουρα λίγος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή