Στον «Ευαγγελισμό» για… αυτοψία

Στον «Ευαγγελισμό» για… αυτοψία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτοψία» στον «Ευαγγελισμό», με σκοπό να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία ως αποτέλεσμα της κρίσης, πραγματοποίησε χθες ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Δημοκρατίας της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο κ. Φάιμαν ενημερώθηκε από τον διοικητή του «Ευαγγελισμού» Αναστάσιο Γρηγορόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή Γιώργο Ράπτη για την ελλιπή χρηματοδότηση που –σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα– φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου μετά βίας έως και τον Ιούλιο, τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, καθώς και την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Ο Aυστριακός καγκελάριος εντυπωσιάστηκε όταν άκουσε ότι σε κάθε εφημερία το νοσοκομείο δέχεται 1.500 περιστατικά ή αλλιώς μία μικρή πόλη εάν συνυπολογιστούν και οι συνοδοί τους, ενώ εστίασε και στο θέμα της πρόσβασης των ανασφάλιστων σε υπηρεσίες υγείας και της κάλυψής τους από τα δημόσια νοσοκομεία. Ο κ. Φάιμαν περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, αρχικά στο παλιό τμήμα Αιμοδοσίας και σε χώρο των εργαστηρίων που είχε υποστεί ζημιές λόγω πυρκαγιάς, όμως εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων δεν μπορεί να επισκευαστεί, αλλά και στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

Στα Παιδικά Χωριά SOS

Ο κ. Φάιμαν επισκέφθηκε τα Παιδικά Χωριά SOS στην Κυψέλη, καθώς και το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, όπου δήλωσε (ΑΠΕ) εντυπωσιασμένος από την προσφορά των εθελοντών και είπε χαρακτηριστικά όιτ «οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, μάχονται εναντίον της φτώχειας». Τον κ. Φάιμαν υποδέχθηκε και ενημέρωσε το συντονιστικό των κοινωνικών ιατρείων – φαρμακείων Αττικής. Οπως αναφέρθηκε, το πρώτο τετράμηνο του 2015, δεκατέσσερα κοινωνικά ιατρεία στην Αττική εξυπηρέτησαν 17.000 ωφελομένους, με ένα προσωπικό εθελοντών 1.000 ανθρώπων συνολικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή